Kan ik met een auto met een WOK registratie (Wacht Op Keuring) BPM aangifte doen?

09-08-2021

Ja dat kan zeer zeker. Wel is het zo dat u de gebreken die de WOK registratie veroorzaken dusdanig herstelt dat de auto deze in herstelde vorm de WOK registratie niet opnieuw zou krijgen. De WOK registratie verdwijnt echter pas nadat u de auto volledig heeft hersteld. Lees ook hier veel meer informatie over WOK meldingen en de verschillende varianten hierop. Een zogenaamde WOK 1 en WOK 2 zijn mogelijk.Dit zijn de eisen om een WOK-status te ontvangen van de RDW.Een voertuig met schade die aan 1 of meer van de onderstaande punten voldoet krijgt een WOK-1 status:

 1. dragende carrosseriedelen zijn ernstig vervormd
 2. Langs balken van het chassis zijn ernstig vervormd
 3. Eén of meer deurstijlen zijn ernstig vervormd
 4. Dak is verwijderd of deur- of raamstijlen zijn doorgeknipt
 5. Eén of meer wielophangingen zijn ernstig vervormd in combinatie met tenminste één van de overige punten
 6. Ernstige brandschade of waterschade
 7. Frame is ernstig beschadigd (motorfiets)

Een voertuig met schade die aan 1 of meer van de onderstaande punten voldoet krijgt een WOK-2 status:

 1. Niet goed sluiten van motorkap, kofferdeksel en deuren (artikel 5.2.41 van de Wegenverkeerswet 1994 “regeling voertuigen”)
 2. Toestand van de ruiten; zichtveld verhinderd, alleen afkeuren bij overduidelijke beschadigingen (artikel 5.2.42 van de Wegenverkeerswet 1994 “regeling voertuigen”)
 3. Scherpe delen, gevaar voor losraken; bv losse bumper, schermen, spiegels enz. (artikel 5.2.82 van de Wegenverkeerswet 1994 “regeling voertuigen”)
 4. Bevestiging verplichte verlichting (artikel 5.2.55 lid 2 van de Wegenverkeerswet 1994 “regeling voertuigen”)
 5. Toestand verplichte verlichting; bv lichtarmetuur stuk/ontbreekt, geen controle op werking verlichting (lid 1) (artikel 5.2.55 lid 3 van de Wegenverkeerswet 1994 “regeling voertuigen”)

Zoek in alle berichten