BPM aangifte import

Als u een auto, motor, camper of bedrijfsauto (grijs kenteken) gaat importeren moet u BPM aangifte doen. Dit betekent dat u belasting moet berekenen en betalen voor het voertuig, de zogenaamde BPM (belasting personenauto’s en motorvoertuigen).

Full service auto import

Zodra u een auto heeft gevonden kunt u door ons geheel vrijblijvend de mogelijke rest BPM laten berekenen.

Oldtimer/ youngtimer taxatierapport WEV waardebepaling

U heeft een klassieke auto (oldtimer, youngtimer, klassieker, classic car) waarvan u de exacte waarde wilt weten ten behoeve van de verzekering? Bij een correct vastgestelde taxatiewaarde bent u verzekerd van het juiste bedrag van schade-uitkering bij verlies of diefstal van uw auto. Wij zijn notarieel beëdigd als registertaxateur en onze rapporten worden geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland.

BPM berekenen

Als u een motorvoertuig met een grijs kenteken gaat importeren, moet u BPM aangifte doen. U moet dus BPM (belasting personenauto’s en motorvoertuigen) betalen voor het motorvoertuig dat u wilt importeren.

Auto taxeren

Het maken van een taxatierapport om op een objectieve wijze een reële waarde te bepalen is één van de manieren via de zogenaamde tegenbewijsregeling. Wij zijn al sinds 2004 specialist in het maken van taxatierapporten voor onder andere de BPM, de zogenaamde tegenbewijs taxatie.
Als u een afspraak met ons maakt heeft u een aantal mogelijkheden. Wij kunnen bij u op locatie ter plekke een auto, motor of camper taxeren of u kunt bij ons terecht op onze vestiging in Heumen bij Nijmegen. De exacte adresgegevens vindt u hier op onze contactpagina.

Import advies auto/motor/camper

Wilt u een auto, motor, camper of grijskenteken (bestel)auto gaan importeren uit het buitenland? En bent u benieuwd welke stappen u hiervoor moet ondernemen? Wij hebben deze stappen voor u op een rij gezet.

Gerechtsdeskundige en partijdeskundige

Bolsenbroek & Partners heeft brede ervaring op het gebied van deskundigheid bij geschillen omtrent motorvoertuigen. In de meest brede zin binnen het Automotive domein. Wij kunnen de rechterlijke macht van dienst zijn als gerechtsdeskundige.

Schadebemiddeling motorvoertuigen

De afwikkeling van een verzekeringsschade aan uw motorvoertuig leidt niet zelden tot een teleurstellende schadeloosstelling. De materie is veelal erg complex voor weggebruikers die er hopelijk niet heel erg ervaren in zijn. Ontevredenheid die u als “slachtoffer” uit, wordt door experts vaak afgedaan met “u kunt een contra-expert benoemen”. Niet zelden volgt daarop: “maar dat heeft meestal geen zin”. Wij proberen hier duidelijkheid te geven.

Welke keuze maakt u?

Wat voor u de beste keuze is, is volledig afhankelijk van de auto en de specifieke gegevens van de auto. Zonder gegevens is dat niet te zeggen. Heeft u de auto online gevonden of heeft u de auto al staan en de gegevens bij de hand dan kunt u het beste door ons vrijblijvend hier laten berekenen wat de meest gunstige manier is. U kunt de gegevens invullen. Dit verplicht u tot niks maar geeft u wel een goed idee wat de BPM ongeveer zal gaan worden. Wij adviseren altijd de voor u meest gunstige manier, niet de voor ons meest gunstige manier.

Onze kracht

Ervaring & Samenwerking

Landelijke dekking

Actief sinds 2004

Kom in contact

Zoek in alle berichten