bbpartners logo

Auto import adviseurs en taxateurs sinds 2004

KlassiekertaxatieWat is een klassieker taxatie?

U heeft een klassieke auto (oldtimer, youngtimer, klassieker, classic car) waarvan u de exacte waarde wilt weten ten behoeve van de verzekering? Bij een correct vastgestelde taxatiewaarde bent u verzekerd van het juiste bedrag van schade-uitkering bij verlies of diefstal van uw auto. Wij zijn notarieel beëdigd als registertaxateur en onze rapporten worden geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland.

Onze taxatierapporten voldoen aan de FEHAC vereisten voor taxatierapporten en zijn FEHAC erkend. Onze taxatierapporten zijn toepasbaar bij verzekeringen met polisvoorwaarden volgens Artikel 7: 960 Burgerlijk Wetboek. De meeste klassiekerverzekeringen vallen hieronder.

Een taxatie van uw klassieker en de rapportage hiervan zijn geen technische keuring maar dient uitsluitend ter bepaling van de waarde voor verzekeringsdoeleinden. Wij bepalen de vervangingswaarde tijdens een klassieker taxatie. Hier wordt onder verstaan het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van een naar soort, kwaliteit, staat en ouderdom vergelijkbaar voertuig.

Afspraak maken?

Hoe gaan wij te werk?

Taxaties worden verricht op ons kantoor te Heumen of in overleg bij u op locatie. Taxatie geschiedt aan de hand van:  

- een visuele inspectie van het voertuig
- een interview met de eigenaar
- een eventuele proefrit

Het tarief voor een taxatierapport van een klassieke auto is vanaf € 152,50 incl. BTW.  

(Let op: dit tarief geldt niet voor BPM-taxaties)