bbpartners logo

Auto import adviseurs en taxateurs sinds 2004

AutotaxerenBPMWij zijn gespecialiseerd in het maken van taxatierapporten voor het importeren van een auto, motor of camper. Als u van plan bent een voertuig te importeren (of u heeft het voertuig reeds in Nederland staan) dan kunnen wij voor u de meest gunstige manier van BPM aangifte verzorgen. 

Er zijn een aantal mogelijkheden om BPM aangifte te doen. Heeft uw auto schade of andere bijzonderheden? Het maken van een taxatierapport om op een objectieve wijze een reële waarde te bepalen is één van de manieren via de zogenaamde tegenbewijsregeling. Wij zijn al sinds 2004 specialist in het maken van taxatierapporten voor onder andere de BPM, de zogenaamde tegenbewijs taxatie.

Werkwijze

Indien blijkt dat uw voertuig via een taxatierapport voor de BPM de meest gunstige manier van aangifte is kunt u met ons een afspraak maken. U kunt via ons aanvraagformulier een berekening laten maken, waarna wij u een advies zullen geven wat voor u de meest gunstige manier van BPM aangifte is. Uiteraard kunt u ons ook altijd bellen via 024-6632202 of bereiken via WhatsApp (06-83773362).

Het traject van taxeren

Als u een afspraak met ons maakt heeft u een aantal mogelijkheden. Wij kunnen bij u op locatie ter plekke een auto, motor of camper taxeren of u kunt bij ons terecht op één van onze twee vestigingen. U vindt onze vestigingen in Heumen bij Nijmegen en in Reeuwijk bij Gouda. De exacte adresgegevens vindt u hier op onze contactpagina.

Op het moment dat wij bij u op locatie komen of u bij ons is de werkwijze in de basis hetzelfde. Voor een taxatie dient de register taxateur het voertuig altijd fysiek te zien. De volgende punten zijn belangrijk bij een fysieke taxatie:

  • aanwezigheid van het buitenlands kentekenbewijs en bij voorkeur de CVO van de auto
  • een schone en droge auto. Een auto die schoon, droog en netjes is, is zorgvuldiger te taxeren.
  • goede en bij voorkeur droge toegankelijkheid van de auto indien deze op uw locatie wordt opgenomen.
  • deel altijd uw eigen wetenschap met de taxateur omtrent de staat van en eventuele schade aan de auto. Lever hier bij voorkeur een schriftelijk overzicht van aan.
  • indien een voertuig technische schade heeft (motor/transmissie/aandrijving): zorgt u dan bij voorkeur voor een diagnoserapport van een dealer/specialist of revisiebedrijf en geef de taxateur hiervan een afschrift. 

 

Het traject na taxeren

Nadat onze taxateur uw voertuig uitgebreid heeft geïnspecteerd en gefotografeerd en hij de juiste documenten heeft ontvangen (buitenlands kentekenbewijs en eventueel de CVO) kan de taxateur het taxatierapport gaan maken. Dit doet hij niet ter plekke maar hij zal dit op zijn werkplek gaan uitwerken. Wij hebben een aantal taxateurs die vanuit huis werken en een aantal taxateurs die vanuit één van onze locaties werken. Hierdoor is er altijd een taxateur bij u in de buurt. In overleg zal het taxatierapport in principe de eerst volgende werkdag naar u verstuurd worden per post. De Belastingdienst wil de BPM aangifte helaas nog steeds op papier ontvangen. Digitaal BPM aangifte doen is niet mogelijk. Zodra u alle documenten heeft ontvangen kunt u BPM aangifte gaan doen. In combinatie met het RDW formulier dat u ontvangt zodra u bij de RDW bent geweest en een kopie van uw aankoopfactuur dient u alle papieren in te leveren bij de "brievenbus van de Belastingdienst" op het RDW kantoor. Meer informatie hierover vindt u hier

Afspraak maken?

Video: hoe importeer ik een auto?

Download tips auto import

Stappenplan importeren van een auto, motor of camper:
pdfDownload
stappenplan auto import
 
 
 
Verschillende manieren van BPM aangifte:
pdfDownload
 QRG
 
 
Wat is een WOK?
pdfDownload
 WOK, wat is dat?