bbpartners logo

Auto import adviseurs en taxateurs sinds 2004

bbptaxatiesIndien u een auto, motor, camper of bedrijfsauto importeert uit het buitenland dient u altijd BPM aangifte te doen. Bolsenbroek & Partners is de dienstverlener op het gebied van BPM aangiftes. Wij zorgen ervoor dat u niet onnodig te veel (maar ook niet te weinig) BPM betaalt.

 

 

 

 

Werkwijze voor aanschaf

Op het moment dat u een auto in het buitenland heeft gevonden kunt u door ons geheel vrijblijvend en kosteloos een indicatie van de BPM laten bepalen nog voor de aanschaf. Hiervoor kunt u ons aanvraagformulier gebruiken. Ook kunt u ons via WhatsApp bereiken via het nummer 0683773362. U krijgt tijdens werkdagen dezelfde dag nog een reactie met het BPM bedrag dat u kunt verwachten te moeten betalen en het advies wat voor u de meest gunstige manier van aangifte is. 

Voor het berekenen van de te betalen BPM zijn er een aantal verschillende manieren. Ten eerste kan dit via de forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Op basis van leeftijd wordt hierbij een bepaald percentage rest BPM berekend. Ten tweede kan dit via een algemeen in de markt geaccepteerde koerslijst. Hierdoor wordt er ook een bepaald afschrijvingspercentage op de BPM toegepast. Ten derde kan dit via een taxatierapport. Hierbij wordt de waarde van het voertuig op een objectieve manier bepaald door een fysieke opname en een compleet taxatierapport.

U kunt zelf kiezen welke manier van BPM aangifte u doet en uiteraard kiest u dan voor de meest gunstige. Tijdens onze voorberekening houden wij rekening met bovenstaande mogelijkheden.

Werkwijze na aanschaf

Zodra u de auto (of motor, camper of bedrijfsauto) heeft aangeschaft en deze in Nederland is zal er BPM aangifte gedaan moeten worden na het bezoek aan de RDW voor een identificatie van het voertuig. U kunt zowel voor als na het bezoek aan de RDW contact met ons opnemen om de voor u meest gunstige manier van BPM aangifte te laten bepalen en de aangifte op te stellen. De aangifte via de forfaitaire afschrijvingstabel en via de meest gunstige koerslijst betekent dat wij het voertuig niet fysiek behoeven te zien. Deze BPM aangifte kunnen wij via email aan u verstrekken.

Indien aangifte via een taxatierapport  de meest gunstige manier van aangifte blijkt te zijn zal één van onze taxateurs bij u op locatie de auto komen taxeren. Ook kunt u bij ons op locatie in Heumen (bij Nijmegen) of in Reeuwijk (bij Gouda) terecht om ter plekke de auto te laten taxeren. Indien de taxateur bij u op locatie komt kunt u normaal gesproken het taxatierapport binnen 2 werkdagen via de post verwachten. Helaas dient aangifte van BPM nog steeds volledig op papier te verlopen en is digitaal aangifte doen niet mogelijk.

Wat ontvangt u van ons?

Als de meest gunstige BPM aangifte is bepaald ontvangt u van ons alle benodigde papieren om BPM aangifte te doen. U dient alleen nog uw handtekening te zetten op het BPM aangifte formulier, de zogenaamde werkorder van de RDW die u ontvangt nadat u bij de RDW bent geweest met het voertuig toe te voegen en in het geval van een taxatierapport een kopie aankoopfactuur toe te voegen. Dit hele pakket papier kan in de brievenbus van de Belastingdienst op het RDW kantoor ingeleverd worden.

Na BPM aangifte

Nadat u alle papieren in de brievenbus heeft gedeponeerd ontvangt u vanuit de Belastingdienst binnen een aantal werkdagen een zogenaamd BPM betaalbericht via uw eigen email adres. U betaalt de BPM direct aan de Belastingdienst. Na de betaling te hebben ontvangen geeft de Belastingdienst een zogenaamd fiscaal akkoord aan de RDW waarna u uw nieuwe kentekenbewijs per post ontvangt vanuit de RDW. Daarmee kunt u kentekenplaten laten maken en kunt u op pad met uw auto, motor, camper of bestelauto.

Afspraak maken?

Download tips auto import

Stappenplan importeren van een auto, motor of camper:
pdfDownload
stappenplan auto import
 
 
 
Verschillende manieren van BPM aangifte:
pdfDownload
 QRG
 
 
Wat is een WOK?
pdfDownload
 WOK, wat is dat?